Sharing the power (knowledge) of Axapta!

Powered by Blogger
De plaats waar MBS Axapta gebruikers, implementatie partners en anderen ervaringen en kennis uitwisselen.

Zoek je technische/functionele artikels, ga dan naar: Axapta Lessons Learned

Wil je commentaar geven op artikels, klik the Comment tag onder het artikel.

Name:
Location: Virtual, Netherlands

Site Feed


Ever wondered where other Axapta friends come from, have a look at the above map? Let others know your home location, Sign the Axapta Knowledge Village Frappr!

Wednesday, November 16, 2005

Groothandel Amefa kiest niet voor Axapta

De Apeldoornse Messenfabriek (Amefa), een groothandel in bestek, bestaat volgend jaar 75 jaar.

‘Tot nog toe was het een succesvol ad hoc-bedrijf’, zegt Arjan de Jong, ICT-manager bij Amefa.

Het bedrijf maakt nu een grote professionaliseringsslag: het is bezig processen te verduidelijken en te centraliseren. Als onderdeel van de procesoptimalisatie is het bedrijf op zoek gegaan naar een ERP applicatie welke haar bedrijfsprocessen ondersteund.

Uit een logistieke studie twee jaar geleden bleek dat Amefa een miljoen euro zou kunnen besparen met het consolideren van goederenstromen in Azië en het terugdringen van het aantal voorraadlocaties.
Containers werden niet vol geladen verscheept naar verschillende lokaties in Europa. De groothandel sloot een contract af met Maersk om containers gewoon vol te laden in Azië en ze in Rotterdam pas te deconsolideren. Daarnaast opereerden alle zeven vestigingen autonoom: ze waren elk verantwoordelijk voor hun eigen financiën, hadden eigen lokale softwaresystemen en eigen voorraden.

Amefa brengt het aantal voorraadhoudende lokaties terug naar drie en moet hierdoor met één geïntgreerd systeem gaan werken. Daarmee kan het in elkaars voorraden kijken en het intercompanyverkeer vereenvoudigen. ‘Omdat het allemaal autonome clubs waren ben ik eerst commitment gaan halen om iedereen aan boord te krijgen. Ik heb alle processen in kaart gebracht en met iedere functionele manager in alle landen gesproken. Daardoor ben ik heel lang bezig geweest met het selectietraject’, vertelt De Jong.

In het selectietraject vielen er van de dertig partijen al veel af op basis van de gewenste multilanguage-, multicurrency- en multisite-functionaliteit.
Uiteindelijk bleven er drie leveranciers over: Itelligence met een All-in-One-template van SAP, HSO met MBS-Axapta van Microsoft Business Solutions en IFS in combinatie met Atos Origin met IFS Applications.

‘SAP viel af op prijs en gebruiksvriendelijkheid.

Het was een spannende race tussen Axapta en IFS. Bij Axapta hadden we een add-on nodig omdat het niet de volledige functionaliteit afdekte.

IFS biedt een modulaire totaaloplossing die qua functionaliteit goed aansluit op onze functionele behoefte. IFS is echter relatief onbekend en had financieel gezien niet zo’n goede periode achter de rug.’ Uiteindelijk gaven de stijgende lijn hierin en het klantenportfolio de doorslag om voor IFS te kiezen.

Eind 2006 probeert Amefa live te zijn met alle vestigingen. ‘Dat is opportuun, maar ik heb al veel voorwerk gedaan’, aldus De Jong.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home
Copyright © 2000 - DanGa Design