Sharing the power (knowledge) of Axapta!

Powered by Blogger








De plaats waar MBS Axapta gebruikers, implementatie partners en anderen ervaringen en kennis uitwisselen.

Zoek je technische/functionele artikels, ga dan naar: Axapta Lessons Learned

Wil je commentaar geven op artikels, klik the Comment tag onder het artikel.

Name:
Location: Virtual, Netherlands

Site Feed


Ever wondered where other Axapta friends come from, have a look at the above map? Let others know your home location, Sign the Axapta Knowledge Village Frappr!

Wednesday, October 11, 2006

Roger & Roger stelt livegang uit

Bron: www.logistiek.nl -- Het Belgische Roger & Roger heeft de ingebruikname van zijn nieuwe WMS met een half jaar uitgesteld. Het systeem zou aanvankelijk in juni live gaan. De fabrikant van Croky-chips was op dat moment klaar voor ingebruikname, alleen de knop hoefde bij wijze van spreken nog maar omgezet te worden.

De reden voor het uitstel is de verhuizing van de productielijn in Deventer naar het Belgische Moeskroen. Zo'n verhuizing is een ingrijpende operatie die impact heeft op de hele organisatie. "Dit wilden we eerst achter de rug hebben voordat we het WMS van Manhattan Associates in gebruik zouden nemen", vertelde Peter van Dael tijdens Momentum 2006, de klantendag van Manhattan Associates in Utrecht. De livegang is nu uitgesteld tot januari of februari 2007.

Private label

De productielijn in Deventer betreft de fabriek van Croky Chips. Roger & Roger heeft in 2004 alle activiteiten en het merk Croky overgenomen en geïntegreerd met de bestaande operatie in het Belgische Moeskroen. Daar produceert Roger & Roger al jaren chips onder private label.

Na de overname van Croky ontstond de behoefte aan extra opslagruimte en een nieuw WMS. De opslagruimte werd gevonden in een oude textielfabriek van 15.000 vierkante meter naast de productievestiging in het Belgische Moeskroen.

Brug

In het magazijn liggen 15.000 pallets opgeslagen. Elke dag komen 1500 pallets van de productielijn, die direct naar het magazijn gaan.

"Aanvankelijk hebben we de producten met auto's van de fabriek naar het magazijn getransporteerd. Nu beschikken we over een brug van 90 meter lang tussen de fabriek en het magazijn. De pallets worden nu via een conveyor aangevoerd", vertelde Van Dael.

Axapta

Wat het WMS betreft, had Roger & Roger van tevoren een aantal eisen op papier gezet. De belangrijkste eis was een volledige integratie met het ERP-pakket Dynamics AX (Axapta) van Microsoft Business Solutions, dat in de zomer van 2004 al in gebruik was genomen.

Daarnaast moest het WMS ondersteuning bieden voor tracking & tracing, RF-barcodescanning, FIFO (first in first out) en EAN-verzendlabels.

Samenwerking

Roger & Roger koos uiteindelijk voor het WMS-pakket ILS.Net van Manhattan Associaties. Manhattan Associaties had op dat moment al een samenwerkingsverband gesloten met Microsoft Business Solutions, dat het pakket Axapta heeft ontwikkeld. Als onderdeel van de samenwerking is het pakket ILS.Net volledig geïntegreerd met Axapta. Microsoft gaat het pakket als WMS-module van Axapta aan bestaande klanten aanbieden.

De Belgische Microsoft-partner Edan, dat de Axapta-implementatie bij Roger & Roger heeft uitgevoerd, is één van de eerste partners in Europa die ILS.Net bij Axapta-gebruikers mag implementeren.

Vrijgeven

Bijzonder is dat het WMS straks de mogelijkheid biedt om inkomende goederen eerst te blokkeren. Pas na de kwaliteitscontrole worden ze dan vrijgegeven voor orderpicking.

Dankzij het nieuwe systeem hoeft Roger & Roger straks ook geen restpallets meer weg te gooien. Omdat in principe alleen volle pallets de deur uitgaan, belandden de incidentele restpallets met slechts enkele dozen chips nu nog vaak bij de vuilnis.

Een ander voordeel voor Roger & Roger is dat de configuratie van het magazijn eenvoudig door de gebruikers zelf is aan te passen.

King

In Nederland is Ultimate Software de eerste partner die het WMS-pakket van Manhattan bij Axapta-klanten mag implementeren. Ultimate had in het verleden zelf al een eenvoudige WMS-module voor Axapta ontwikkeld. Het WMS van Manhattan is echter rijker aan functionaliteit. De eerste Manhattan-klant van Ultimate Software is King in Tiel, leverancier van disposables.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home








Copyright © 2000 - DanGa Design